Chocolademousse van Het Meisje

chocolademousse banaan cacaonibs
Gastblog

Vandaag eens geen recept van Con, maar van Het Meisje. Ken je haar nog niet? Dan snel deze blog lezen, en natuurlijk haar site www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl bezoeken voor nog meer lekkere recepten (waaronder eentje van Con) én meer informatie over voedselintoleranties. Maar eerst dit heerlijke recept maken!
Edit september 2017: het Meisje is volwassen geworden, en heeft een nieuwe site: www.beterdooreten.nl. Naast recepten, tips en zo af en toe een leuke blog, biedt Monique hulp op het gebied van gezonde en gevarieerde voeding.


Mijn naam is Monique maar in restaurants en op internet sta ik bekend als “Het Meisje met de voedselallergie”. Naast gluten (ik heb de auto-immuunziekte coeliakie) verdraag ik nl. geen lactose en maïs. Erg lastig maar voor een hoop mensen…

monique meisje voedselallergie

Vorige jaar ben ik begonnen mijn recepten te delen op www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl en sinds kort train ik ook restaurants op gebied van de Allergenen Wetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Want lekker, gezond en gevarieerd eten is ook met een dieet absoluut mogelijk!

Dit toetje is er één die eigenlijk geschikt is voor iedereen met lekkere trek! En voor mensen die net als ik, geen gluten en lactose eten. Het is gebaseerd op het Paleo dieet, zonder geraffineerde suikers en naast vullend ook nog eens voedend voor je lichaam. Deze heerlijk romige chocolademousse maak je van alleen maar goede ingrediënten, dus schep gerust nog een tweede keer op, I won’t tell…


Chocolademousse van Het Meisjechocolademousse meisje voedselallergie

19 KH

Bereidingstijd: 5 minuten

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 rijpe bevroren banaan
ca. 150-200 ml kokosmelk
2 el rauwe cacao poeder
1 el rauwe cacao nibs
Extra: blender of keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Eigenlijk is het maken van deze mousse zo simpel als alles bij elkaar voegen en blenderen tot een romige mousse. Strooi er voor het serveren nog een halve eetlepel rauwe cacaonibs (voor nog meer fijne anti-oxidanten) per persoon over en smullen maar! Je kan het overigens een paar dagen in de koelkast goed houden. Maar, meestal is het op voor je het weet!

Tips:

  • Ik gebruikte Aroy-d, dit is een van de weinige merken kokosmelk met alleen kokos en water. Je vindt het o.a. bij Albert Heijn en in toko’s.

Vond je dit een leuk recept? Neem gerust een kijkje op www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl voor nog meer gezonde gluten- en lactosevrije recepten!

Vrij van gluten, lactose, noten en suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm en Paleo.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 1    Gemiddelde: 2/5]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*