Geroosterde pompoen met appel-ui-dip

appel ui dip pompoen salade

Het is weer volop pompoenentijd! Ik vertel je niks nieuws natuurlijk, want alle foodblogs stromen al weer een tijdje over van de meest heerlijke pompoengerechten. Ook in de restaurantjes is het feest, sommige hebben zelfs een aparte pompoen-kaart. Als je gek bent op pompoen, dan zit je in deze tijd van het jaar goed!

Geroosterde pompoen

Onlangs heb ik in een restaurantje in Emden een heerlijke pompoen lunch gegeten. Zo lekker, dat ik besloten ‘m thuis na te maken. En met succes!

geroosterde pompoen appel ui saus

Nu is het ook niet echt een ingewikkeld Michelin-sterren-hoogstandje, maar dat hoeft ook niet met pompoen. Die smaakt zo al super lekker! Heb je een oven, dan kun je dit gerecht maken.
Het is de combinatie van in de oven geroosterde pompoen met de appel-ui-dip die het ‘m doet. En met een lekkere salade erbij heb je een heerlijke en gezonde lunch.

Zelf heb ik de appel-ui-dip vegan gehouden door sojayoghurt te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook gewone yoghurt of kwark nemen. Smaakt net zo lekker!

Meer pompoen-recepten vind je trouwens hier.
Of wil je liever cake bakken? Ga dan naar de gastblog van Con-serveert op Hennepweb voor het recept van een heerlijke glutenvrije pompoen-speculaascake.


Geroosterde pompoen metappel ui saus pompoen salade
appel-ui-dip

18 KH

Bereidingstijd: 10 minuten (plus 30 minuten oventijd)

Je hebt nodig voor 2 personen:

1/2 hokkaido pompoen (hoef je niet te schillen)
2 el olijfolie
naaldjes van 1 takje rozemarijn (of 1 tl gedroogde)
versgemalen peper
zeezoutvlokken

Voor de dip:
100 ml (soja-) yoghurt of kwark
1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd
1/2 appel met schil, in kleine blokjes
zout, peper, chilipoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de pompoen schoon en snijd een helft in schijven van ong. 1 cm (van de andere helft kun je heerlijke pompoensoep maken).
  3. Meng de pompoenschijven met de olijfolie en versgemalen peper. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng die er ook door. Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 30-35 gaar. Keren halverwege mag, maar is niet nodig.
  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de appel-ui-dip door elkaar, en breng op smaak met zout, peper en een snuf chilipoeder.
  5. Serveer de geroosterde pompoen warm of koud, bestrooid met zeezoutvlokken. Geef de appel-ui-dip er apart bij.

Tips:

  • Lekker met een simpele salade.
  • Extra vulling op je bord nodig? Geef er dan roerei bij. Extra eiwit, nul koolhydraten.

Vrij van gluten, noten en suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm en suikervrij.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*