Interessante links

Con-serveert is natuurlijk niet de enige foodblog in blog-land…
Er zijn nog heel veel meer leuke blogs, als ook andere interessante sites waar je informatie kunt vinden over een gezonde voeding en een gezond leven in het algemeen.

koffie soja muffin
Lekker surfen met een bak koffie en een appelmuffin

Hieronder een alfabetische lijst van links die ik graag met je wil delen. Maar let op: sommige zijn niet-Nederlands.
Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt.

Over gezondheid en gezond eten

 • Cholesterolgids – Alles over wat cholesterol is, waarom je lichaam het nodig hebt, en wat je kunt doen om je cholesterol op een gezond niveau te houden / krijgen.
 • Foodwatch – Foodwatch Nederland komt op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel, en is volstrekt onafhankelijk van overheden en de voedselindustrie
 • Marks Daily AppleEngelstalige blog van Mark Sisson, die een Primal lifestyle predikt: geen granen en geen suikers, geen melk. Wel overige zuivel, vis, vlees, eieren, groenten en fruit, noten en zaden. Een soort Paleo plus dus. Koolhydraatarm en hoog in gezonde vetten.
 • Fork over Knives – Engelstalige site die plantaardige voeding promoot (whole food plant based). En dat doet met o.a. veel lekkere recepten.

Leuke foodblogs

 • 56 KiloZweedstalige blog van Åse, die zeer actief met haar blog bezig is. Ook haar recepten zijn over het algemeen koolhydraatarm. Åse blogt ook over reizen, mode, familie, gezond bewegen, en alles wat haar verder bezig houdt.
 • Bonapetit – Nederlandse foodblog van Astrid, met lekkere recepten die uitgaan van het principe: zo min mogelijk pakjes en zakjes.
 • Brussels VeganEngelstalige site voor een vegane lifestyle. Je vindt er dus niet alleen recepten. Kim-Julie organiseert regelmatig een zogenaamde Vegan Challenge week. Leuk om een keer mee te doen (heb ik ook gedaan, aanrader!).
 • Eetecht – Eet Echt staat voor een voedingsstijl die daadwerkelijk voedt. Volwaardige, smakelijke maaltijden op basis van natuurlijke ingrediënten.
 • Floraa – ‘Floraa, happy healthy’ is een Nederlandse blog met meer dan alleen recepten. Het is een blog over gezond eten, mindfulness, work-outs en meer. Regelmatig worden er inspirerende eetdagboeken gepubliceerd, zo ook mijn eetdagboek.
 • Het meisje met de voedselallergie – Blog van Monique met heerlijke recepten voor mensen met (maar ook zonder) voedselallergieën. Haar recepten zijn altijd zonder pakjes, vrij van geraffineerde suikers, soja, gluten en lactose* (*tenzij anders aangegeven). O ja, Monique is dol op gezonde taartjes!
 • Kalyn’s KitchenEngelstalige blog uit Amerika met focus op low carb en gezond. Een goede inspiratiebron, want deze blog staat echt boordevol met recepten!
 • Kliekipedia – Een site met eenvoudige recepten om restjes zinvol op te maken. Zo heb ik een bietjes salade erop gezet (overgebleven bietje in reepjes snijden, mengen met een blokje gehakte pure chocolade en wat bosbessen. Gehakte walnoten en pistache nootjes erover, en wat chia zaad en geraspte kokos. Klein scheutje notenolie erbij, en smullen maar!)
 • Tastecelebration.com – Lekkere recepten van Isabel, Zweedse in Nederland. Isabel creēert allerlei lekkers, en doet dat net als Con-serveert met minder koolhydraten, vaak paleo, vegan, LCHF, en/of in seizoen.
 • Truitjeroermeniet – Belgische foodblogster die gewoon lekkere recepten op haar blog zet. Veel past in het Voedselzandloper concept, en daarmee meestal ook in koolhydraatarme voeding.

Overige links

 • Ich bin dann mal schlankDuitse site van voedings- en fitness goeroe Patric Heizmann. Over gezond en koolhydraatarm eten. Hiermee is het voor mij allemaal begonnen.
 • Fatsecret.nl – Fat secret Nederland biedt hulpmiddelen om je dieet doelstellingen te bereiken. Zo kun je een voedings- en bewegingsdagboek bijhouden. Ook vind je er een verzameling recepten.
 • Bremen-toerisme – Wil je Bremen een keer bezoeken, bezoek dan eerst deze site. Volop informatie over deze mooie stad in Duitsland, mijn thuishaven sinds 2012. Misschien kom ik je een keer tegen?

2 reacties

 1. Joooh, wat leuk!
  Dank voor de link en lieve woorden. Superleuk, dank je wel! Ik ga zeker kijken op die andre links, altijd leuk met nieuwe inspiratie.

  Groetjes
  Isabel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *