Pizza met pompoen, champignons en ricotta

pizza met pompoen ricotta champignons

John Lennon zei het ooit: ‘life is what happens to you while you’re making other plans’.
Hoe waar is dat.
Het gebeurt bij de kleine dingen in het leven, zoals in de keuken. Dat herken je zeker wel? Dat je van plan bent om linzencurry te maken, maar dat er uiteindelijk een frittata op tafel komt, want de eieren moeten eigenlijk op.

Bye bye Bremen

Het gebeurt ook met de belangrijke(r) dingen in het leven. Ook mij. Want zit je het ene moment nietsvermoedend je blogs te schrijven in Bremen, het andere moment ben je druk op zoek naar een nieuwe woning.

Waar dan, wil je weten? Nou … (tromgeroffel) … Berlijn!
Als manlief vrij plotseling een leuke baan heeft weten te bemachtigen, die toevallig in Berlijn is, dan ben je ineens niet meer bezig met het kerst-menu. Want er gaat veel tijd zitten in het zoeken en vinden van onderdak in Berlijn. Zeker als je er (nog) niet woont, is het best lastig. Maar ik beloof plechtig dat ik jullie, lezers van mijn kookblog, niet vergeet hoor!

pizza koolhydraatarm pompoen ricotta

Makkelijk koken

Waarschijnlijk zullen er de komende tijd wat meer super makkelijk te maken recepten op de blog komen. Gewoon omdat ik zelf minder tijd heb om flink uit te pakken in de keuken. Maar ik kan me niet voorstellen dat er een lezer is die dat erg vindt 🙂

En dus staat er vandaag een lekker makkelijke en natuurlijk koolhydraatarme pizza op het menu. Het recept van de glutenvrije en koolhydraatarme pizza bodem staat al een tijdje op de blog. En die pizza wordt in dit recept lekker herfstig belegd met champignons en blokjes pompoen. Ideaal als je een restje pompoen over hebt (alsof dat bestaat), want je hebt niet veel nodig om deze pizza met pompoen te maken.


Pizza met pompoen, champignonspizza ricotta pompoen champignons
en ricotta

10 KH

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 10 minuten oventijd)

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 low carb pizza bodem (recept hier)
100 gram pompoen (gekookt)
4 grote champignons
1 kleine rode ui
100 gr ricotta
1-2 tl Italiaanse kruiden
50 gr geraspte mozzarella
1 handje basilicumblaadjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid de pizzabodems volgens recept.
  3. Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes, en pel en snipper de rode ui.
  4. Bestrijk de pizzabodems met de ricotta. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.
  5. Beleg de pizza met blokjes voorgekookte pompoen, de champignons en de rode ui. Strooi de geraspte mozzarella erover.
  6. Bak de pizza’s nog 8-10 minuten in de oven. Bestrooi je pizza met pompoen voor het opdienen met in reepjes gesneden verse basilicum.

Tips:

  • Vervang de champignons door in reepjes gesneden oesterzwammen, die je eerst bakt in een beetje kokosolie. Oesterzwammen zijn eiwit-bommen!

Vrij van gluten, lactose en suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, keto, Primal en LCHF.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*