Spinaziekoekjes – lekker bij de soep

spinaziekoekjes tahinisaus

Sociale media. Je kunt er vandaag de dag niet meer omheen. Zeker niet als je een blog hebt, en het leuk vindt als anderen je blog bezoeken. En daar blog je toch voor! Zelf ben ik nu ruim anderhalf jaar met Con-serveert bezig, en ik vind het echt hartstikke leuk om te doen. Maar het wordt extra leuk door de feedback van bloglezers! Daardoor weet je als blogger dat de uren die je erin stopt, niet alleen voor je eigen plezier zijn. Ik krijg super leuke commentaren en berichtjes van bloglezers, op de blog zelf, of via de sociale media. Dank jullie wel!

spinazie latkes koekenpan

Sociale media voor de blog

Tja, de sociale media. Die zijn natuurlijk een ideaal hulpmiddel om je blog onder de aandacht te brengen, en om te communiceren met lezers. Inmiddels heb ik aardig wat volgers op Pinterest, Instagram en Facebook. Nou ja, ik vind het zelf een flink aantal! Vergeleken met andere blogs heb ik natuurlijk maar een bescheiden aantal volgers, maar ík ben er hartstikke blij mee, en ben dankbaar voor elke volger die ik heb!

En dan komt er een update van Instagram…

Je moet eens weten hoeveel moeite het me heeft gekost om de vorige blog op Instagram gepubliceerd te krijgen. Want gaan de meeste updates vlekkeloos, de laatste update van Instagram heeft flink wat stof doen opwaaien, onder andere omdat een heleboel ineens niet meer deed wat het moest doen. Ook ik heb daar last van gehad. Het heeft me een halve dag gekost om uiteindelijk via een omweg de juiste foto met de juiste tekst op Instagram te krijgen.

Weet je nog wel …

Soms denk ik nog wel eens aan de tijden dat de computer nog geen vast onderdeel in huis was. Ja ik weet het, ik ben zo oud dat ik die tijd nog heb meegemaakt 😉 . Jongeren van tegenwoordig kunnen zich een leven zonder computer en mobieltje waarschijnlijk niet eens voorstellen. Ik zelf denk er nog wel eens met weemoed aan terug. Natuurlijk brengt het internet de hele wereld in je woonkamer, en dat is echt super leuk (vooral via Instagram heb ik veel internationale contacten, thank you dear followers). En sinds ik in het buitenland woon, heb ik ook een account op Facebook. Want wat blijkt: Facebook is een makkelijke en laagdrempelige manier om in contact te blijven met vrienden en familie die door mijn verhuizing niet meer om de hoek wonen.

Er zijn dus heel veel voordelen, maar het gevaar ligt ook op de loer dat je helemaal niet meer van je computer loskomt.
Als je vroeger niet thuis was, dan was je niet bereikbaar. Dat was nooit een probleem, als je iemand belde die niet opnam, dan belde je gewoon later nog een keer. Tegenwoordig moet iedereen 24 uur per dag bereikbaar zijn want stel je voor dat je iets mist. En eigenlijk mis je daardoor juist zo veel…

Zelf probeer ik bewust met mijn computertijd om te gaan. Ik plan blog-werkzaamheden in, maar plan ook bewust computerloze tijd in. Dan lees ik een boek, luister muziek, of ga er met de fiets op uit. Ja, vaak zonder telefoon. Gewoon even afschakelen en opladen om weer inspiratie te krijgen voor een nieuwe blog.

spinazie koekjes tahini dressing

Koekje bij de soep?

De inspiratie voor deze blog kwam dus voort uit de Instagram-problemen. En het recept was er ook al, want die had ik je in de vorige blog van de broccolisoep al beloofd. Hier dus het recept voor de bijbehorende spinaziekoekjes. Ze zijn super koolhydraatarm, en een prima begeleider bij soep. Maar je kunt ze, omdat ze zo lekker low carb zijn, ook zo gewoon snacken als je behoefte hebt aan een hartig hapje.

Je kunt de spinaziekoekjes één dag in de koelkast bewaren. Ze zijn ook erg lekker bij linzensoep!

Volg je Con-serveert al? Dat kan op op FacebookInstagram of Pinterest . Zo mis je nooit een recept!


Spinaziekoekjesspinaziekoekjes tahini dressing

1,5 KH (per koekje)

Bereidingstijd: 20 minuten

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 kop diepvries spinazie, ontdooid en zo goed mogelijk uitgelekt
50 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
2 eieren
25 gr amandelmeel
1 el amandelpasta
1 tl vlozaad (psyllium husk), bijvoorbeeld bij Kruidvat
peper en zout
1 tl vadouvan (of kerriepoeder)
kokosolie om te bakken

optioneel: tahinisaus –>
1 el tahini
1 tl tamari
2 el water
za’atar

Zo maak je het:

  1. Meng met een vork alle ingrediënten voor de spinaziekoekjes in een kom.
  2. Als je de tahinisaus maakt: meng de tahini met de tamari en 1 el water in een kommetje, en roer tot er een gladde massa ontstaat. Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe (evt. meer of minder), tot de saus de door jou gewenste dikte heeft. Strooi er wat za’atar over en klaar is je saus.
  3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Giet het spinaziemengsel in de vorm van vier ronde koekjes in de pan, en bak ze 3-4 minuten. Keer ze voorzichtig en bak nog 2-3 minuten. Neem de koekjes uit de pan, en bak de volgende vier koekjes op dezelfde manier.

Tips:

  • De spinaziekoekjes doen het goed als bijlage bij soep, maar ook bij een hartig ontbijt of als snack tussendoor.

Vrij van gluten en suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, keto, Paleo en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]

2 Reacties

  1. Great idea with planning the computer time, I should probably try to do the same. A lot of time is spent in front of some kind of screen unfortunately. Love the spinach cookies by the way

    • Hi Isabel!
      I know … ‘vierkante ogen’ right 😉 ? As much fun as making this blog is, it’s important to me to have some quality time for myself too. Although that often includes indulging in good food … which results in cooking … which results in recipes for the blog … and before you know it, it’s computer time again!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*