Pannenkoekjes met banaan en boekweit – vegan pannenkoek

bananen pannenkoekjes

Wat is er leuker op Valentijnsdag dan iets lekkers voor je lief te maken. Nu kun je een uitgebreid drie gangen diner in elkaar draaien, maar of je daar zin en/of tijd voor hebt? Het kan ook anders: maak een lekker ontbijt op bed klaar!

Feestelijk ontbijt

Nu valt Valentijn dit jaar op een werkdag, dus waarschijnlijk schiet het ontbijt er bij in. Dat kun je praktisch oplossen door Valentijn gewoon vast op zondag te vieren. What’s in a day, toch? Waar de meeste dames vooral gek op zijn (let op, heren), zijn pannenkoeken. En die doen het goed bij een luxe ontbijt.

bananen boekweit vegan pannenkoek

Deze pannenkoekjes met banaan zijn gemaakt met boekweitmeel. Er komt geen ei aan te pas. Glutenvrij en vegan dus! Serveer er gemengd fruit bij, druppel er een beetje ahornsiroop of dadelsiroop over, en klaar is je traktatie. En zonder af en toe een traktatie in het leven wordt het ook maar saai, toch? Gelukkig maar dat trakteren ook op een gezonde manier kan.

Door het gebruik van banaan wordt je vegan pannenkoek lekker zoet. Ze bevatten daardoor wel wat meer koolhydraten. Je bakt van dit beslag ook geen mega-pannenkoeken, maar mooie kleine pannenkoekjes, die prima vullen.
Wil je liever pannenkoeken met minder koolhydraten, en mogen ze van jou best vegetarisch zijn, dan staan er nog twee lekkere koolhydraatarme pannenkoek recepten op de blog:

Happy Valentine! Of voor welke andere feestelijke gelegenheid je deze vegan pannenkoek ook maakt.


Vegan pannenkoek met banaanbananen pannenkoekjes
en boekweit

36 KH

Bereidingstijd: 15 minuten

Je hebt nodig voor 2 personen:

75 gr boekweitmeel
1 rijpe banaan
snuf zout
2 tl bakpoeder (gistvrij)
100 ml ongezoete plantaardige melk
kokosolie om te bakken
garnering: vers fruit, 1 tl dadelsiroop

Zo maak je het:

  1. Snijd de banaan in plakken. Doe ze samen met de melk in een hoge kom en mix tot een egale massa.
  2. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en een snuf zout. Doe de bananenmassa erbij en mix tot een glad beslag. Voeg nog een scheutje melk toe als het beslag te dik is.
  3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Giet drie kleine bergjes beslag in de pan en bak op halfhoog vuur zo’n 5 minuten. Let op dat de pannenkoeken niet verbranden. Keer de pannenkoekjes en bak de andere kant nog 3 minuten.
  4. Herhaal voor de andere 3 pannenkoekjes.
  5. Serveer de bananen pannenkoekjes met wat vers fruit naar keuze, en giet er een beetje dadelsiroop over.

Tips:

  • Serveer voor een frisse noot een klein schaaltje (soja-)yoghurt bij je vegan pannenkoek, waar je wat kaneel en vanille door roert.

Vrij van gluten, lactose, noten en suiker (bevat wel natuurlijk zoetmiddel).
Geschikt voor koolhydraat-gereduceerd.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 3    Gemiddelde: 2.3/5]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*