Chocolademousse van Het Meisje (beterdooreten)

Chocolademousse van Het Meisje (beterdooreten)

Vandaag eens geen recept van Con, maar een recept voor een vegan chocolademousse van Monique van Beter door Eten (voorheen Het Meisje met de Voedselallergie). Ken je haar nog niet? Dan snel deze blog lezen, en natuurlijk haar site bezoeken voor nog meer lekkere recepten én meer informatie over voedselintoleranties. Maar eerst dit heerlijke recept maken!
(Monique is inmiddels gestopt met haar site, maar die is overgenomen door Jolijn. Je kunt Beter door Eten nog steeds bezoeken!)


Mijn naam is Monique maar in restaurants en op internet sta ik bekend als “Het Meisje met de voedselallergie”. Naast gluten (ik heb de auto-immuunziekte coeliakie) verdraag ik nl. geen lactose en maïs. Erg lastig …

monique meisje voedselallergie

Vorig jaar ben ik begonnen mijn recepten te delen op www.beterdooreten.nl en sinds kort train ik ook restaurants op gebied van de Allergenen Wetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Want lekker, gezond en gevarieerd eten is ook met een dieet absoluut mogelijk!

Dit toetje is er één die eigenlijk geschikt is voor iedereen met lekkere trek! En voor mensen die net als ik, geen gluten en geen lactose eten. Het is gebaseerd op het Paleo dieet, zonder geraffineerde suikers en naast vullend ook nog eens voedend voor je lichaam. Deze heerlijk romige chocolademousse maak je van alleen maar goede ingrediënten, dus schep gerust nog een tweede keer op, I won’t tell…


Vond je de chocolademousse van het meisje een leuk recept? Neem gerust een kijkje op www.beterdooreten.nl voor nog meer gezonde gluten- en lactosevrije recepten!

chocolademousse meisje voedselallergie

Vegan chocolademousse van "Beter door Eten"

Con
Vandaag eens geen recept van Con, maar een gastblog van Het Meisje (tegenwoordig "Beter door eten"). Ken je haar nog niet? Dan snel de blog lezen en haar chocolademousse maken.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 19 kh

Dit heb je nodig
  

  • 1 rijpe bevroren banaan
  • 150-200 ml kokosmelk
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el rauwe cacaonibs

Zo maak je het
 

  • Eigenlijk is het maken van deze mousse zo simpel als alles bij elkaar voegen en blenderen tot een romige mousse. Strooi er voor het serveren nog een extra halve eetlepel rauwe cacaonibs (voor nog meer fijne anti-oxidanten) per persoon over en smullen maar! Je de mousse overigens een paar dagen in de koelkast goed houden. Maar, meestal is het op voor je het weet!

Tips

  • Ik gebruikte Aroy-d kokosmelk, dit is een van de weinige merken kokosmelk met alleen kokos en water.
  • Ook Con-serveert heeft een chocolademousse (met bieten) recept op de blog staan.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 5,00/5)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *