Gevulde zalmrolletjes met garnalen

Gevulde zalmrolletjes met garnalen

Gevulde zalmrolletjes met garnalen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Oudejaarsavond is een avond waarop meestal flink gesnackt wordt. En dan heb ik het niet alleen over oliebollen. Een lekkere koolhydraatarme snack maak je als je dit recept voor zalmrolletjes maakt. Succes gegarandeerd!

Oudejaarstraditie op TV

Uren, dagen, maanden, jaren … ze vliegen voorbij. Het nieuwe jaar staat alweer te trappelen van ongeduld. Maar eerst gaan we knallend 2015 uit!
Zelf knal ik het liefst met een kurk ;-) , ik heb het niet zo op het afsteken van vuurwerk. Ik vind het prachtig om te zien hoor, maar kijk het liefst naar professioneel vuurwerk. Die jongens weten wat ze doen.

Feestdagen zijn dagen met traditie in Duitsland. Zo wordt elk jaar op oudejaarsavond op de Duitse en Oostenrijkse televisie de komische sketch ‘ Dinner for one’ uitgezonden. Deze versie is in 1963 door de NDR in hun studio opgenomen, en duurt zo’n 18 minuten. Het publiek bestaat uit NDR-medewerkers. En het grappige is dat in Duitsland alles nagesynchroniseerd wordt (tot in den treuren, ik heb er al vaker over geblogd), maar deze van oorsprong Engelse sketch is gewoon Engels gesproken. Dat was dan ook het uitdrukkelijke verzoek van de acteur van het stuk.

Voor Duitsers die de Engelse taal niet machtig zijn (en dat zijn er veel), wordt er een Duits voorwoord gesproken waarin wordt uitgelegd waar de sketch over gaat.
Gevleugelde zin uit deze sketch, die iedere Duitser kent: ‘Same procedure as last year?’.

Wil je de sketch ook bekijken, dan kan dat hier.

Gevulde zalmrolletjes met garnalen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Swingend het nieuwe jaar in

Oudjaar, ofwel Silvester, wordt graag buiten de deur gevierd. In veel steden worden grote party’s georganiseerd, waar vooral veel gedanst wordt. In Berlijn is de grootste Silvesterparty te vinden: maar liefst 1 miljoen bezoekers trekt dit feest bij de Brandenburger Tor. Het twaalf-uur-moment op TV komt altijd van die Brandenburger Tor, en ook de feestelijkheden na twaalf uur worden vanuit Berlijn uitgezonden. Zo kun je als thuisblijver toch een beetje mee feestvieren.

Een geliefd trefpunt in Bremen is de Goetheplatz, het plein voor het theater van Bremen. En ook hier gaan de voetjes van de vloer: traditioneel wordt de Weense wals gedanst, en met een glas Sekt geklonken op het nieuwe jaar onder het roepen van ‘Prost Neujahr‘. Proost komt trouwens van het Latijnse Prosit, wat zoveel betekent als ‘moge het lukken’.

Thuisblijvers zetten in Duitsland meestal in op een avondje gourmetten of raclette. Oliebollen zijn natuurlijk typisch Nederlands / Belgisch, die zie je hier niet. Wel komen er Berliners op tafel. Dat zijn een soort doughnuts die gevuld zijn met vruchtenjam, en bestrooid zijn met suiker, of een dikke glazuurlaag hebben. Echte koolhydraatbommetjes dus. Gek genoeg noemt men dit gebak in Berlijn Pfannkuchen. Inderdaad: pannenkoek.

Buffet-tafel

Oudejaarsavond is misschien toch zo’n moment waarop je hééél stiekem een oliebol opsnoept… moet kunnen hoor!

Maar wil je op deze avond naast oliebollen en appelflappen toch ook een koolhydraatarme snack op tafel zetten, dan kies je voor deze gevulde zalmrolletjes. Altijd een succes, en de zalmrolletjes zijn makkelijk klaar te maken. Je kunt de vulling van tevoren klaarmaken, dan hoef je de zalmrolletjes voor het opdienen alleen nog maar te vullen.

Misschien maak je net als ik een oudejaarsbuffet, en wil je meer makkelijke recepten die het goed doen op de buffet-tafel? Kijk dan ook eens naar mijn recepten voor bijvoorbeeld:

nori sandwich met warm gerookte zalm
Nori sandwich met zalm

Wil je liever geen toastjes of stokbrood eten waar veel koolhydraten in zitten, bak dan een dubbele portie low carb crackers (je vind hier ook een recept voor een mediterrane kaassalade).

Hopelijk heb je genoeg inspiratie gekregen om op de laatste avond van het jaar lekker verantwoord en koolhydraatarm te kunnen snacken. Zo is er toch wel een plekje over voor een glas met bubbels ;-) !

Gelukkig nieuwjaar

Rest mij om al mijn lieve bloglezers als ook de toevallige bezoeker van deze blog, een gezellig oud en nieuw te wensen, en heel veel liefde, geluk, gezondheid en lekker eten in 2016, en alle jaren die nog volgen.

Blijf je de blog volgen in 2016? Oh, doe je dat nog niet?? Het kan via de sociale media (zie de Social Media knoppen boven en onder aan de pagina).

Gevulde zalmrolletjes met garnalen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koolhydraatarme gevulde zamrolletjes met garnalen

Con
Zin in een gezonde snack op oudejaarsavond om de oliebollen een beetje tegenwicht te geven? Zet dan deze gevulde zalmrolletjes op de (buffet-) tafel. Gelukkig koolhydraatarm nieuwjaar!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hartige snack, Voorgerecht
Keuken Algemeen
Porties 4 rolletjes
Koolhydraten 2 kh

Dit heb je nodig
  

  • 50 gr roomkaas volvet
  • 2 el zure room
  • 50 gr Noorse garnalen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 gr gerookte zalm plakken
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el verse dille
  • 4 blaadjes romaine sla
  • 4 groene asperges gekookt, optioneel

Zo maak je het
 

  • Prak de roomkaas met een vork fijn. Vermeng met de zure room en breng pittig op smaak met zout en peper. Roer er wat dille door, houd wat achter voor de garnering.
  • Hak de eieren en de garnalen in stukjes. Meng door het roomkaas mengsel.
  • Vul de plakken zalm met het mengsel en rol ze voorzichtig op. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker, en leg ze op een met romaine sla blaadjes gegarneerd bord. Ik heb er nog een paar groene asperges extra onder gelegd. Bestrooi met nog wat dille en dien op.

Tips

  • Vervang de roomkaas door zachte geitenkaas.
  • Dit gerecht doet het ook goed als voorgerecht bij je kerstdiner.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 7 stemmen. Gemiddeld: 3,57/5)
Laden...


2 reacties

  1. Janny Verbeek

    Hi Connie, zojuist deze superlekkere zalmrolletjes gemaakt en gegeten als voorgerecht.. Man o man, is echt een topper. Stiekem 100 gram garnalen gebruikt. Anders bleven ze toch maar liggen . Dank voorhet recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *