Interessante links uit de foodblog-wereld

Interessante links uit de foodblog-wereld

Con-serveert is natuurlijk niet de enige foodblog in (koolhydraatarm) blog-land…
Er zijn nog heel veel meer leuke foodblogs, als ook andere interessante sites waar je informatie kunt vinden over een gezonde voeding en een gezond leven in het algemeen.

koffie soja muffin
Lekker surfen met een bak koffie en een appelmuffin

Hieronder een alfabetische lijst van links die ik graag met je wil delen. Een beetje reclame voor collega-bloggers en instanties/bedrijven die zich met voeding en gezondheid bezighouden. Maar let op: sommige zijn niet-Nederlands.
Deze blogroll wordt regelmatig bijgewerkt.

Over gezondheid en gezond eten

 • Cholesterolgids – Alles over wat cholesterol is, waarom je lichaam het nodig heeft, en wat je kunt doen om je cholesterol op een gezond niveau te houden / krijgen.
 • Foodwatch – Foodwatch Nederland komt op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel, en is volstrekt onafhankelijk van overheden en de voedselindustrie.
 • Marks Daily AppleEngelstalige blog van Mark Sisson, die een Primal lifestyle predikt: geen granen en geen suikers, geen melk. Wel overige zuivel, vis, vlees, eieren, groenten en fruit, noten en zaden. Een soort Paleo plus dus. Koolhydraatarm en hoog in gezonde vetten.
 • Fork over KnivesEngelstalige site die plantaardige voeding promoot (whole food plant based). En dat doet met o.a. veel lekkere recepten.
 • Dr. HymanEngelstalige site van Dr. Mark Hyman MD, een Amerikaanse arts in ‘functional medicine’ en voorvechter van wat hij een gezond voedingspatroon vindt: low carb, high fat. Zijn uitvinding: het Pegan-dieet, een combinatie van Paleo en vegan.
 • Patric Heizmann – Duitse site van voedings- en fitness goeroe én entertainer Patric Heizmann. Over gezond en koolhydraatarm eten en leven. Met zijn programma ‘Ich bin dann mal schlank‘  is het in 2013 voor mij allemaal begonnen.

Leuke blogs uit de foodblog-wereld

 • 56 KiloZweedstalige blog van Åse, die zeer actief met haar blog bezig is. Haar recepten zijn over het algemeen koolhydraatarm. Åse blogt ook over reizen, mode, familie, gezond bewegen, en alles wat haar verder bezig houdt.
 • Bonapetit – Nederlandse foodblog van Astrid, met lekkere recepten die uitgaan van het principe: zo min mogelijk pakjes en zakjes.
 • Brussels VeganEngelstalige site voor een vegane lifestyle. Je vindt er dus niet alleen recepten. Kim-Julie organiseert regelmatig een zogenaamde Vegan Challenge week. Leuk om een keer mee te doen (heb ik ook gedaan, aanrader!).
 • Eetecht – Eet Echt staat voor een voedingsstijl die daadwerkelijk voedt. Volwaardige, smakelijke maaltijden op basis van natuurlijke ingrediënten.
 • Floraa – ‘Floraa, happy healthy’ is een Nederlandse blog met meer dan alleen recepten. Het is een blog over gezond eten, mindfulness, work-outs en meer. Regelmatig worden er inspirerende eetdagboeken gepubliceerd, zo ook mijn eetdagboek.
 • Beter door eten (voorheen Het meisje met de voedselallergie) – Naast recepten, tips en zo af en toe een leuke blog, biedt Monique hulp op het gebied van gezonde en gevarieerde voeding.
 • Kalyn’s KitchenEngelstalige blog uit Amerika met focus op low carb en gezond. Een goede inspiratiebron, want deze blog staat echt boordevol met recepten!
 • Kliekipedia – Een site met eenvoudige recepten om restjes zinvol op te maken. Zo heb ik een bietjes salade erop gezet (overgebleven bietje in reepjes snijden, mengen met een blokje gehakte pure chocolade en wat bosbessen. Gehakte walnoten en pistache nootjes erover, en wat chia zaad en geraspte kokos. Klein scheutje notenolie erbij, en smullen maar!).
 • Koolhydraatarmrecept.nl – Blog van Anna-Karina met veeeeeel recepten. Net als Con-serveert clean, voornamelijk vegetarisch en natuurlijk koolhydraatarm.
 • Lekkeremaaltijd.nl – Nieuwe foodblog (2017) van Kim met gezonde recepten, veelal uit de wereldkeuken. Daarnaast geeft ze je kooktips, bezoekt ze hotspots en schrijft daar natuurlijk over. De recepten zijn niet per sé koolhydraatarm, vegetarisch of glutenvrij.
 • Oanh’s kitchen – Koolhydraatarme foodblog van Oanh, en erg populair onder de koolhydraatarme eters in Nederland. Naast deze foodblog heeft Oanh een aantal kookboeken uitgebracht, en bedrijft ze een webshop met koolhydraatarme producten.
 • Tastecelebration.com – Lekkere recepten van Isabel, Zweedse in Nederland. Isabel creëert allerlei lekkers, en doet dat net als Con-serveert met minder koolhydraten, vaak Paleo, vegan, LCHF, en/of in seizoen.
  Wist je dat Isabel sinds maart 2018 een hotel / café / restaurant / ontmoetingsplaats in Zweden runt? De toepasselijke naam : Tastecelebration Residence. Hier kun je behalve overnachten ook lekker eten, een kookworkshop volgen, of een Zweedse fika (koffie met lekkers) genieten.
 • Truitjeroermeniet – Belgische foodblogster die gewoon lekkere recepten op haar blog zet. Veel past in het Voedselzandloper concept, en daarmee meestal ook in koolhydraatarme voeding.
Van de foodblog Con-serveert: chocolade kokos paaseitjes
Gezond snoepen is mogelijk met deze Paaseitjes

Overige links

 • Fatsecret.nl – Fat secret Nederland biedt hulpmiddelen om je dieet doelstellingen te bereiken. Zo kun je een voedings- en bewegingsdagboek bijhouden. Via dat voedingsdagboek vind je ook de voedingswaarden van wat je op je bord legt. Ook vind je er een verzameling recepten.
 • Nevo Rivm – Nevo staat voor Nederlands Voedingsstoffenbestand en is van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Sport. Het is feitelijk een database met rond de 2400 voedingsmiddelen en hun voedingswaarden. Het is een handig hulpmiddel om het aantal koolhydraten (maar ook vetten en eiwitten natuurlijk) in je voeding op te zoeken.
 • Een leuke koolhydraatarme Facebook-groep is die van Patricia. Zelf is ze met koolhydraatarm eten maar liefst 70 kilo afgevallen. De groep het ‘koolhydraatarm eten‘.
 • Bremen-toerisme – Wil je Bremen een keer bezoeken, bezoek dan eerst deze site. Volop informatie over deze mooie stad in Duitsland, mijn thuishaven sinds 2012. Misschien kom ik je een keer tegen en kunnen we koffie drinken?
 • Berlijnblog – Een leuke blog over het leven in Berlijn van de Nederlandse Marjolein. Boordevol met tips en weetjes, en een absolute must om door te spitten als je een Berlijn-trip gepland hebt.
 • WattedoeninBerlijn – Nog zo’n prachtige Berlijn blog! Deze is van Emma, ze geeft je veel informatie over deze stad waar je je nooit verveelt.
 • Blogtrommel – Ben je zelf blogger? Bezoek dan vooral de blog van Ben, die zeer waardevolle tips voor je heeft als het gaat om bloggen in het algemeen. Nee, niet de technische kant, maar juist de inhoudelijke. Zijn blogs dragen eraan bij om jouw blog nog succesvoller te maken. Erg inspirerend!

4 reacties op “Interessante links uit de foodblog-wereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 5