Een eenvoudige maar oh zo lekkere salade met ei, augurk en zelfgemaakte yoghurtdressing. Ik gebruik zure augurken om de salade koolhydraatarmer te maken.
2elnoten/zaden naar keuze(ik nam hennepzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten)
Zo maak je het
Verdeel de sla over twee schaaltjes of borden.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Snijd de zure augurken in plakjes. Schil de komkommer (of niet) en snijd ze in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Hak de verse munt fijn. Meng de noten en/of zaden voor je topping in een klein kommetje door elkaar.
Meng voor de dressing de yoghurt met de olijfolie, verse munt en zout en peper.
Verdeel alle ingrediënten (eieren, augurken, komkommer, tomaatjes, zilveruitjes) over de sla, en geef de yoghurtdressing en de topping er apart bij.
Tips
Gebruik voor een lactosevrije variant plantaardige yoghurt.