Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken miso tempeh
Con
Dit tempeh gerecht maak je klaar in de oven, terwijl je ondertussen een berg van je favoriete (koolhydraatarme) groente roerbakt. Een makkelijk en smakelijk gerecht.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
2
personen
Koolhydraten
6 kh
Dit heb je nodig
200
gr
tempeh
1
el
miso pasta
1
el
sesamolie
1
tl
yaconsiroop
2
tl
tamari
1/2
tl
tijm
Zo maak je het
Snijd de tempeh in partjes. Meng miso pasta in een kommetje met de sesamolie, yaconsiroop, tamari, tijm en versgemalen peper.
Schenk de miso marinade over de tempeh en meng het geheel goed. Laat minstens een uur in de koelkast laten marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde tempeh erover. Bak de tempeh in 20 minuten in de oven gaar, keer halverwege.
Eet de miso tempeh samen met een berg (koolhydraatarme) gewokte groente.
Tips
Miso over? Maak dan eens deze
quinoa bowl
met miso tahin dressing.