In Duitsland is kerst zonder Lebkuchen ondenkbaar. Jij kunt nu zelf deze Duitse kerstkoeken koolhydraatarm, lactosevrij en glutenvrij bakken. Dat wordt genieten deze kerst!
2tlspeculaaskruiden(of Lebkuchenkruiden uit Duitsland)
1tlkaneel
1tlbakpoeder
snuf zout
50grpure chocolade
1elkokosolie
handjegehakte noten
Zo maak je het
Kluts het ei los in een beslagkom. Meng in een andere kom de gemalen noten, erythritol, speculaaskruiden, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel toe aan het ei en kneed het tot een deegbal.
Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Haal het deeg uit de koelkast. Vorm acht balletjes uit het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets plat.
Bak de Lebkuchen in ongeveer 15 minuten gaar. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Maak de chocoladelaag: smelt de chocolade en kokosolie au bain Marie en bestrijk de Lebkuchen ermee. Bestrooi indien gewenst direct met wat grof gehakte noten. Laat de koeken volledig uitharden en bewaar ze in de koelkast.