Een geliefd toetje in de Scandinavische landen is deze appelsoep. Het is van te voren klaar te maken, dat maakt het een ideaal nagerecht voor een feestdiner.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe de appel samen met het water, erythritol, kaneel, kardemom, kurkuma en een snuf zout en peper in een pannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de appelmassa met een staafmixer.
Roer een papje van het tapiocameel en een klein scheutje water. Breng de appelsoep kort aan de kook en roer de tapioca erdoor zodat de soep iets indikt (niet te veel anders wordt het appelmoes). Roer ook het citroensap erdoor.
Verdeel de appelsoep over vier mooie glaasjes en laat volledig afkoelen.
Verdeel voor het serveren de Griekse yoghurt over de appelsoep en garneer met geroosterde cranberry's en in reepjes gesneden verse munt.
Tips
Zo maak je geroosterde cranberry's: Was de verse cranberry’s en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de cranberry’s 10-15 minuten in de oven, schep af en toe om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Voor een vegan versie kies je voor kokosyoghurt. Voor een lactosevrije versie kies je voor lactosevrije yoghurt.
Je kunt de yoghurt ook vervangen door opgeklopte (kokos)room.