Met dank aan de leuke swiepswoepswap actie op Instagram is er weer een lekker recept gemaakt. Ik heb gekozen voor een pesto rosso, en die semi-gedroogde tomaten pesto smaakt home made het best!
1 x recept voor semi-gedroogde tomaatjeszie hierboven
40grblanke amandelen
40grgeraspte Parmezaanse kaas
2-3elgoede olijfolie
extra versgemalen zoutoptioneel
1tlcitroensap
Zo maak je het
Maak de semi-gedroogde tomaatjes
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Halveer de kerstomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi de Italiaanse kruiden erover en besprenkel met de olijfolie.
Rooster de tomaatjes ongeveer 60 minuten. Laat ze met de ovendeur op een kiertje in de oven helemaal afkoelen.
Maak de tomaten pesto
Doe alle ingrediënten in een blender en mix het geheel tot een pesto. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je de pesto te droog vindt.
Tips
Dit recept maakt 200 gram pesto rosso. Dat is voldoende voor 10 personen.
Voeg nog wat extra gemalen chilipeper toe voor een pittige bite.
Dit recept kun je ook maken met gemalen amandelen in plaats van hele.
Parmezaan (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.
Je kunt de semi-gedroogde tomaatjes in de koelkast bewaren: doe ze in een glazen pot, schenk er zoveel olijfolie op dat de tomaatjes nét onder staan, en sluit de pot goed af.