Koolhydraatarme glutenvrije amandelhoorntjes, Duitse amandelkoeken
Con
WIl je eens wat anders als speculaas met de december feestdagen? Maak dan deze Duitse amandelhoorntjes. Natuurlijk zijn deze koeken koolhydraatarm en glutenvrij, maar ook vegan. En lekker!
Snijd de Medjool dadels in kleine stukjes en laat ze 10 minuten in het warme water weken.
Maal ondertussen de cashewnoten fijn (ik gebruik een koffiemolentje). Doe het cashewnotenmeel samen met het amandelmeel en een snufje zout in een grote kom.
Pureer de dadels met het weekwater (ik gebruik een staafmixer), en voeg deze dadelpasta toe aan het meelmengsel.
Kneed met de handen tot een deegbal, en vorm deze tot een 1 cm dikke rol. Verdeel de rol in gelijke stukken en leg deze in halve maan vorm op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bevochtig de amandelhoorntjes met een beetje water, en verdeel de geschaafde amandelen erover, druk ze een beetje aan. Zo druk je de amandelhoorntjes ook meteen iets platter.
Bak de amandelhoorntjes in 10-15 minuten gaar. Neem ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Laat de chocolade au bain Marie smelten. Doop de uiteinden van de amandelhoorntjes in de gesmolten chocolade, en laat ze in de koelkast volledig afkoelen.