Vandaag verschijnt er een recept van Christel van crunchygranola.nl op de blog. Haar granola's zijn anders dan anders en zitten boordevol gezonde ingrediënten. En deze crunchy keto granola is me toch lekker!
Smelt de cacaoboter in een pannetje op een laag vuurtje, samen met de amandelpasta.
Hak ondertussen de noten zo grof of fijn als je wilt.
Meng het carobepoeder, cacaopoeder, kaneel en een snuf zout door het cacaobotermengsel.
Voeg dan de gehakte noten, de pompoenpitten en de kokosvlokken toe. Meng goed.
Leg een siliconen bakmat op een bakplaat (of gebruik eventueel bakpapier) en verdeel het granolamengsel hierover. Druk het niet heel stevig aan, maar schuif alles wel tegen elkaar aan.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola 15 minuten. Schep even om, schuif de granola weer tegen elkaar aan en bak nog eens 15 minuten.
Laat de granola buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Schuif het bakblik vervolgens in de koelkast zodat de granola hard kan worden.
Schep voor het gebruik alles los met een spatel om de clusters los te maken van de bakplaat. Bewaar je crunchy keto granola in een luchtdichte doos in de koelkast.
Tips
Lekker met ongezoete plantaardige melk, of met kokosyoghurt.
Kun je geen cacaoboter krijgen? Probeer het dan eens met kokosolie.