Ik maakte geen Italiaanse maar een oriëntaalse pasta deze keer. Lekker met aubergine en feta en met kruiden zoals za'atar. En ik gebruikte pasta van peulvruchten.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een keukenpapiertje afkoelen.
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in parten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de aubergine in blokjes. Maak de bosui schoon en snijd ze in ringetjes. Houd de groene apart voor garnering.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Voeg de aubergine toe en roerbak 6-8 minuten toe de aubergine zacht is. Neem de aubergine uit de pan.
Verhit opnieuw wat kokosolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en het wit van de bosui kort aan. Breng pittig op smaak met zout, peper, gemalen chili, koriander en kaneel, en blus af met het citroensap.
Bereid ondertussen je pasta of courgetti.
Als je pasta bijna klaar is, doe dan de aubergine terug in de pan en voeg de fetablokjes toe. Roer het rozenwater erdoor en verwarm het geheel zachtjes.
Verdeel je pasta over twee borden en schep de saus erop. Bestrooi met de achtergehouden bosui, za’atar en pijnboompitjes. Sprenkel de munt en de olijfolie erover en dien direct op.
Tips
Het aantal koolhydraten is zonder de pasta of courgetti.
Meer oriëntaals (maar ook meer koolhydraten) wordt je pasta je als je een eetlepel rozijnen toevoegt.