Met een aantal aanpassingen aan het klassieke coq au vin recept is het me gelukt om een geheel vegan versie te maken. Probeer nu zelf hoe lekker deze koolhydraatarme jackfruit au vin is!
Laat het jackfruit goed uitlekken in een zeef. Meng het dan in een kom met de avocadoolie, kokos amino's, Provençaalse kruiden en peper. Laat minstens 15 minuten marineren.
Maak ondertussen de champignons, wortel en knoflook schoon. Snijd de champignons en wortel in plakjes, snipper de knoflook fijn.
Verhit een braadpan op het fornuis en doe de jackfruit met de marinade in de pan. Roerbak minstens 5 minuten. Voeg dan de champignons, wortel en knoflook toe en roerbak nog eens 5 minuten.
Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn, laat kort koken. Voeg dan de bouillon toe, zet het vuur laag en laat de jackfruit au vin 30 minuten sudderen.
Meng het tapiocameel met een klein scheutje water. Breng de inhoud van de pan weer aan de kook en voeg de tapioca al roerende toe. De saus bindt nu. Breng op smaak met het gerookte zout.
Sprenkel bij het opdienen een beetje goede olijfolie over de jackfruit au vin, en serveer er knolselderijpuree en gekookte broccoli bij.