Vegan Ethiopische ‘wot’ groenteschotel met berbere kruiden
Con
Vandaag in de spotlight: berbere, een kruidenmengsel uit Ethiopië. Je hebt er maar weinig van nodig in deze Ethiopische wot, een groente roerbakschotel.
Maak de bloemkool schoon en snijd ze in roosjes. Kook de bloemkool in 5-7 minuten beetgaar. Giet af.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Maak de courgette, wortels en tomaten schoon en snijd alles in blokjes (niet te klein).
Verhit wat kokosolie in een roerbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort. Voeg dan de courgette en wortels toe en bak 5 minuten. De groente moet lekker knapperig blijven. Voeg de tomaten toe en bak 3 minuten.
Voeg de berbere kruiden en de bloemkool toe en verhit het geheel nog enkele minuten.
Tips
Lekker bij gegrilde witvis, of eet het met in parten gesneden gekookte eieren.
Kun je geen berbere kruiden krijgen? Neem dan de Indiase garam masala, die qua smaak veel op berbere lijkt.