Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarm paleo tijgernotenbrood
Con
Zin in brood, maar niet in de koolhydraten? Dit tijgernotenbrood is niet alleen koolhydraatarm maar ook glutenvrij en notenvrij. Waar ga jij het mee beleggen?
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
oventijd
40
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Lunch, Ontbijt
Keuken
Algemeen
Porties
12
sneetjes
Koolhydraten
6,5 kh
Dit heb je nodig
4
eieren
120
ml
lauw water
60
ml
avocadoolie
1
tl
appelazijn
170
gr
tijgernotenmeel
30
gr
tapiocameel
1/4
tl
baksoda
1/4
tl
zout
2
el
sesamzaad
optioneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kluts de eieren los in een beslagkom. Voeg het lauwe water, avocadoolie en appelazijn toe en meng goed.
Meng in een andere kom de droge ingrediënten: tijgernotenmeel, tapiocazetmeel, baksoda, zout.
Meng het meelmengsel door het eimengsel (ik doe dat gewoon met een vork).
Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm (mijn meet ongeveer 14x24 cm) en strijk het glad. Bestrooi indien je dat wilt met sesamzaad.
Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar, en laat het afkoelen voordat je het aansnijdt.