Gek op zoete snacks? Maak dan eens de keto variant van toffifee bonbons! Deze toffifee fat bombs leveren je meteen een flinke portie gezonde vetten. En ze zijn lekker! Misschien een idee voor Valentijnsdag?
Smelt de cacaboter, kokosolie en amandelpasta au bain Marie (in de magnetron kan ook).
Meng de poeder ery bronze erdoor, roer goed door, en verdeel de helft van het mengsel over siliconen bonbon-vormpjes. Let op: vul de holtes tot ongeveer de helft. De diameter van mijn vormpjes is 3 cm aan de bodem, 5 cm aan de bovenzijde. Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat de massa enigszins opstijft, maar nog niet helemaal hard is.
Haal de vorm uit de koelkast, druk de hazelnoot erin, en vul op met het resterende fat bombs mengsel. Zet terug in de koelkast en laat volledig hard worden.
Smelt de chocolade au bain Marie (in de magnetron kan ook), en schenk op elke toffifee fat bomb een flinke druppel chocolade. Laat niet helemaal uitvloeien (zie foto's). Zet voorzichtig terug in de koelkast en laat de toffifee fat. bombs volledig hard worden.
Eet de fat bombs rechtstreeks uit de koelkast.
Tips
Variant: voor een notenvrije versie kun je de amandelpasta vervangen door tijgernotenpasta (hoe je die zelf kunt maken vind je hier), en de hazelnoot door een (gevriesdroogde) framboos.