Een eenpersoons taartje dat je supersnel in de magnetron maakt. En deze mini kokosvlaai is ook nog eens glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en vegan! Lekker om je lief of jezelf mee te verwennen.
gevriesdroogd fruit, eetbare bloemetjesoptioneel ter garnering
Zo maak je het
Meng de appelmoes met de kokosmelk, gesmolten kokosolie en appelazijn in een kommetje.
Meng in een ander kommetje het kokosmeel met tapiocameel, baksoda en een snufje zout. Doe dit droge mengsel bij het natte en roer goed door.
Vul een eenpersoons siliconen vlaaivormpje met het deeg, strijk glad. Mijn vorm heeft een diameter van 10 cm.
Bak de vlaaibodem op de hoogste stand in de magnetron 2 à 2,5 minuut (elk apparaat is anders dus na 2 minuten even checken of het deeg gaar is, anders nog even langer bakken). Alternatief in de oven gedurende 25-30 minuten op 175 graden.
Neem de vlaaibodem uit de vorm en leg op een schoteltje. Bestrijk met de gesmolten santen en verdeel de bosbessen erover. Strooi indien gewenst nog wat gevriesdroogd fruit en/of eetbare bloemetjes erover.
Tips
Deze vlaaibodems kun je het beste direct eten, anders worden ze taai en elastiek-achtig.