Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus

Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus

Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Als ik vis eet, eet ik het liefst zalm. Vandaag heb ik een recept voor een bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus voor je. En die mosterdsaus is lactosevrij, want ik maak ‘m met hennepzaad.

Bijna 400 recepten

Inmiddels (lees 2021) heb ik bijna 400 recepten op deze blog staan. Wow, dat is best veel voor een hobbyblogger. Over dat aantal heb ik minder dan 7 jaar gedaan, want deze blog bestaat al weer sinds eind 2014. Waar blijft de tijd …

Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ik heb al eens eerder geschreven over hoeveel tijd er gaat zitten in een foodblog, ook als je het “slechts” als hobby doet. Want het gaat niet alleen om recepten bedenken: er moeten boodschappen voor worden gedaan, ze moeten gemaakt, geproefd, aangepast, weer gemaakt, geproefd, en niet te vergeten gefotografeerd worden. En elke keer bedenk ik weer een begeleidend verhaaltje bij een recept, en ik moet bekennen dat dat na bijna 400 keer steeds moeilijker wordt.

Minder vaak

Er zijn meer dingen in het leven dan een foodblog, en die zijn soms belangrijker dan recepten het wereldwijde web op slingeren.

Ik heb daarom besloten om het met Con-serveert wat rustiger aan te gaan doen. Geen zorgen, ik blijf recepten maken en posten, maar wil simpelweg wat minder frequent gaan posten. Verder verandert er helemaal niks! Ik zou het natuurlijk leuk vinden als je als bezoeker gezellig langs blijft komen.

Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Veelzijdige roomsaus

Dan het recept: makkelijk en erg lekker, al zeg ik het zelf. Deze bloemkool ovenschotel is natuurlijk koolhydraatarm, en leent zich overigens uitermate goed voor het opmaken van restjes groente die in je koelkast liggen. Zo had ik nog paprika en en aubergine liggen die op moesten, dus die heb ik eerst gebakken, en dan aan deze ovenschotel toegevoegd.

De mosterdsaus heb ik gemaakt met behulp van het henneproom recept, wat ik een aantal weken geleden maakte voor een lekker aubergine gerecht. Blijkt die henneproom zomaar erg veelzijdig te zijn, want door het toevoegen van een flinke schep mosterd (of twee, als je net zo van de pittige mosterdsmaak houdt als ik) wordt het een smakelijke mosterdsaus, die prima in deze ovenschotel past. En natuurlijk mag een flinke berg geraspte kaas niet ontbreken …

Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus

Con
Deze bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus is koolhydraatarm, en leent zich ook goed voor het opmaken van restjes groente. Met een salade erbij is dit een prima avondmaal.
Bereidingstijd 30 minuten
oventijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 10 kh

Dit heb je nodig
  

  • 400 gr bloemkool
  • 2 stuks warmgerookte zalm of plakken gerookte zalm
  • 1 portie henneproom recept zie tips
  • 1 el mosterd
  • 2 el roze peperbessen zie tips
  • versgemalen zout en peper
  • geraspte cheddar

Zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook intussen de bloemkool in 8-10 minuten beetgaar. Snijd de zalm in stukjes.
  • Maak de henneproom volgens dit recept klaar.
  • Doe de bloemkool in een ovenschaal en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de peperbessen.
  • Meng de mosterd door de henneproom, en verdeel deze over de ovenschotel. Bestrooi met flink wat geraspte cheddar.
  • Bak de ovenschoten 15 minuten in de oven.
  • Serveer deze ovenschotel met zalm met een lekker frisse salade.

Tips

  • Het recept voor de lactosevrije henneproom vind je hier.
  • Dit recept leent zich uitermate goed voor het opmaken van restjes groente.
  • LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dan geen roze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.
  • Cheddar (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 4 stemmen. Gemiddeld: 4,75/5)
Laden...


5 reacties

  1. linda

    Een verstandig besluit, Con want niets is zo belastend als een verplichting, het MOETEN. Het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten dus omarm de dingen die je blij maken. Je kan en mag trots zijn op deze prachtige site met 400 heerlijke recepten waar ik regelmatig op te vinden zal zijn.

  2. Ik ga je recepten met verhalen missen.. Gelukkig zijn er wel 400 (!) waar ik op terug kan vallen!
    Dat is meer dan een jaar lang iedere dag een ander recept!
    Soms is het goed om prioriteiten te stellen! Mij zie je zeker regelmatig een kijkje nemen op je site!

    1. Hoi Anneke! Dank je wel voor je lieve reactie. Ik stop niet hoor, er gaan nog steeds nieuwe recepten (en verhalen) op mijn blog verschijnen! Alleen wil ik niet meer “vast” zitten aan de verplichte 1x per week. Als het beter past dan wil ik ook gewoon een weekje (of twee) over kunnen slaan. En wie weet misschien gewoon soms ook drie recepten in één week plaatsen :)
      Hoe dan ook, je bent en blijft van harte welkom op mijn site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *