Mascarpone pannenkoeken

Mascarpone pannenkoeken

Koolhydraatarme mascarpone pannenkoeken recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl
In het weekend heb je vaak wat meer tijd om ontbijt te maken. Veel mensen bakken dan een stapeltje pannenkoeken. Met een feestelijke topping is dat een feestje om mee wakker te worden. Zo’n ontbijt kan ook koolhydraatarm en glutenvrij, bijvoorbeeld met deze mascarpone pannenkoeken. Dat is lekker wakker worden!

Een calorie is een calorie … of niet?

Mascarpone, vraag je? Maar dat is toch een vette (en vet lekkere) calorieënbom?

Misschien vraag je dat helemaal niet, want als je koolhydraatarm eet, ben je vermoedelijk helemaal niet bezig met calorieën. Toen ik begon met koolhydraatarm eten, vond ik het best gek om die calorieën los te laten, want ik had toch geleerd dat je minder calorieën moet eten dan dat je verbrandt om af te vallen. En toch viel ik 18 kilo af terwijl ik geen calorie geteld heb, en meer vetten (en dus ook calorieën) heb gegeten dan ik ooit in mijn leven gedaan heb.

Koolhydraatarme mascarpone pannenkoeken recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Calorieën en afvallen

Oké, eerst een disclaimer: ik ben geen wetenschapper dus kan de theorieën die ik verkondig, zelf niet onderbouwen. Maar ik heb wel gezond verstand, althans dat hoop ik maar, en lees veel over voeding en gezondheid. Zo af en toe kom je dan artikelen tegen die een andere waarheid verkondigen dan die ik voor waar hield. Zo ook over calorieën en afvallen.

Als je de Engelse taal machtig bent, kun je zelf eens het artikel van Dr. Mark Hyman, functioneel arts, lezen over calorieën, eten en afvallen. In zijn artikel “Why calories don’t matter” legt hij uit dat 750 calorieën coca-cola door je lichaam toch echt anders verbrand worden dan 750 calorieën broccoli. En dat snapt eigenlijk ieder kind.

In een geïsoleerde omgeving, zoals een laboratorium, klopt het dat die 750 calorieën dezelfde hoeveelheid energie opleveren, volgens de eerste wet van de thermodynamica van Newton. Maar je lichaam is nu eenmaal geen geïsoleerde omgeving, het is een biologisch fabriekje en je metabolisme verandert constant. Alles wat je eet of drinkt wordt op verschillende manieren door je lichaam verwerkt.

Koolhydraatarme mascarpone pannenkoeken recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Het gaat om de inhoud

Dr. Hyman is van mening dat het gaat om de “inhoud” van de calorieën die je tot je neemt, ofwel de voedingsstoffen die erin zitten. Of, zoals in het geval van cola, die er niet in zitten. Van lege calorieën zoals die van cola komen de meeste mensen aan, omdat je biologische fabriek van al die suiker compleet in de war raakt. Van alle voedingsstoffen die in broccoli zitten, wordt je lichaam erg blij, want die helpen om je biologische fabriek goed te laten functioneren. En dat helpt om af te vallen c.q. op gewicht te blijven.

Sommige calorieën zijn verslavend (suiker), sommige genezend (bijvoorbeeld vitaminen en mineralen), sommige helpen je metabolisme op gang, en andere werken ze juist tegen. Voeding bevat informatie, elke hap die je neemt is feitelijk een brokje code wat door jouw lichaamscomputer verwerkt wordt. En dat brokje code kan ziekte of overgewicht creëren, of juist het tegenovergestelde en helpen bij genezing of gewichtsafname.

Koolhydraatarme mascarpone pannenkoeken recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Mascarpone pannenkoeken

Je hoeft dus niet te schrikken van het aantal calorieën in deze mascarpone pannenkoeken (ruim 500 per persoon). Er zit veel voedingsinformatie in waar je lijf iets mee kan. Er zit veel calcium in, zink, vitamine A en relatief weinig zout. Maar vooral: mascarpone is errug lekker! Je kunt er heerlijk mascarpone pannenkoeken van bakken, die bijna geen koolhydraten bevatten. Want als we iets tellen, dan geen calorieën maar koolhydraten toch? Geef wat rood fruit bij de mascarpone pannenkoeken voor extra vitamines, en je lichaam én jij zijn happy!

Koolhydraatarme mascarpone pannenkoeken recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Keto mascarpone pannenkoeken

Con
In de categorie lekkerste pannenkoeken ter wereld geef ik je mascarpone pannenkoeken. Ze bevatten bijna geen koolhydraten, en zijn dus geschikt voor een ketogeen dieet. En ze zijn lekker!!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 1 kh

Dit heb je nodig
  

  • 125 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 65 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie om te bakken

Zo maak je het
 

  • Doe de mascarpone met de eieren in een hoge kom, en mix met een mixer tot een gladde massa.
  • Voeg amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout toe en mix nogmaals.
  • Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak vier pannenkoeken van het beslag.

Tips

  • Mix voor een zoete pannenkoek wat poeder erythritol door het beslag.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 65 stemmen. Gemiddeld: 3,89/5)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *