Deze Spaanse bloemkoolrijst met sardines lijkt in de verte wel een beetje op paella. Het is lekker koolhydraatarm en geschikt voor Paleo. En zoals altijd makkelijk te maken!
Snijd alle groente: pel en snipper de ui en knoflook, snijd de bosuitjes in ringetjes en de paprika in blokjes, halveer de kerstomaatjes en olijven.
Neem de sardines uit het blikje, bewaar de olie. Snijd de sardines in stukjes.
Verhit wat kokosolie in een hapjespan. Roerbak ui, knoflook en paprika zo’n 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de bosui en kerstomaatjes toe en roerbak 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree, limoensap en visbouillon toe en breng aan de kook. Roer paprikapoeder, komijn, chilivlokken, kurkuma en peper en zout erdoor. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
Zet het vuur weer hoog en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten (niet te lang anders wordt je bloemkoolrijst papperig!).
Verdeel de Spaanse bloemkoolrijst over twee borden en verdeel de sardines erover. Giet de olie uit het sardineblikje erover en garneer met de verse koriander.