Spaanse bloemkoolrijst met sardines

Spaanse bloemkoolrijst met sardines

Spaanse bloemkoolrijst met sardines, koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Bloemkoolrijst is enorm populair geworden, en niet alleen in de low carb wereld. Zelfs mijn moeder (die absoluut niet op koolhydraten let) eet het graag! Deze Spaanse bloemkoolrijst met sardines is laag in koolhydraten en bevat een lekkere berg groente.

Vis op tafel

Vandaag komt er weer een recept in de categorie vis bij. Heel groot is die categorie niet, dat komt omdat ik een paar jaar alleen maar vegan en vegetarische recepten heb gepost. Inmiddels komt er af en toe weer vis op tafel, en dus ook op de blog. Want alles wat hier gepubliceerd wordt, wordt daadwerkelijk gegeten!

Spaanse bloemkoolrijst met sardines, koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Statistieken

Elke maand bekijk ik de statistieken van mijn blog. Waar ik vooral naar kijk, is welke recepten en informatiepagina’s het meest bezocht worden, welke categorieën en tags populair zijn, en waar veel naar gezocht wordt. Misschien vind je het leuk om er iets meer over te lezen?

Dit is een koolhydraatarme site. En toch (of misschien wel juist daarom) wordt het meest gezocht naar … brood. Het hele jaar staat de zoekterm brood met stip op 1, alleen in de maand juli at men liever bloemkool. Natuurlijk zie je in april en mei de asperges in de statistieken opduiken, om vervolgens de rest van het jaar weer te verdwijnen. Net als de gevulde zalmrolletjes in december. En al in september duikt het zoekwoord Kerst op … dat komt waarschijnlijk omdat de kerstballen dan alweer in de winkel liggen ha ha.

Gaan met die banaan

De meest geklikte tag is banaan (uh, wat zei ik ook al weer, over dat dit een koolhydraatarme site is) …
De meest geklikte categorie is de pannenkoek. Dat snap ik helemaal! Toch vind ik het best leuk dat er veel naar banaan gekeken wordt, want ik houd absoluut niet van bepaalde voeding verbieden, en ben van mening dat ook banaan best kan in een koolhydraatarm eetpatroon, als je er maar mee gaat bakken (zodat de koolhydraten zich verdelen).

Dan de informatiepagina’s. Met super stip op 1: doen en laten. Wat eet je nu wel en wat liever niet als je koolhydraatarm eet? Ooit heeft deze pagina een push gekregen in Pinterest (waarom is mij een raadsel), en sindsdien is dit met afstand de meest bezochte pagina van mijn site. Maar ook de glycemische index pagina doet het erg goed.

Dit is dus wat ik doe met de informatie die n.a.v. jouw site bezoek verzameld wordt. Verder dan dat kijk ik niet. Het geeft mij inzicht in wat de populaire recepten zijn, en waar ik misschien meer aandacht aan kan besteden omdat het dus populair is. Binnenkort maar weer eens met banaan gaan bakken dus ;)

Spaanse bloemkoolrijst met sardines, koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Het is geen paella

Het lijkt wel een klein beetje op paella, deze Spaanse bloemkoolrijst. Dus houdt je van paella, dan vindt je dit gerecht met sardines waarschijnlijk lekker. Gebruik beslist gerookt paprikapoeder en geen gewone paprikapoeder voor deze Spaanse schotel, dat maakt qua smaak echt een wereld van verschil.
De meeste tijd zit ‘m in het snijden van de groente. Zodra de pan op het vuur gaat, is deze Spaanse bloemkoolrijst snel klaar. Kwestie van groente bakken, kruiden, en klaar is Klara (of Kees). Dat wordt smullen!


Spaanse bloemkoolrijst met sardines

18 KH

Bereidingstijd: 30 minuten

Spaanse bloemkoolrijst met sardines, koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

300 gr bloemkoolrijst
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 paprika (ik had een gele)
2 bosuitjes
10 kerstomaatjes
10 groene olijven
1 blikje sardines op olijfolie (NIET afgieten!!!)
200 ml visbouillon (of water)
1 el tomatenpuree
sap van een halve limoen
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl gemalen komijn
gemalen chilivlokken naar smaak
1 tl kurkuma
versgemalen peper en zout
verse koriander voor garnering
kokosolie om te bakken

Zo maak je het:

  1. Snijd alle groente: pel en snipper de ui en knoflook, snijd de bosuitjes in ringetjes en de paprika in blokjes, halveer de kerstomaatjes en olijven.
  2. Neem de sardines uit het blikje, bewaar de olie. Snijd de sardines in stukjes.
  3. Verhit wat kokosolie in een hapjespan. Roerbak ui, knoflook en paprika zo’n 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de bosui en kerstomaatjes toe en roerbak 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, limoensap en visbouillon toe en breng aan de kook. Roer paprikapoeder, komijn, chilivlokken, kurkuma en peper en zout erdoor. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Zet het vuur weer hoog en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten (niet te lang anders wordt je bloemkoolrijst papperig!).
  6. Verdeel de Spaanse bloemkoolrijst over twee borden en verdeel de sardines erover. Giet de olie uit het sardineblikje erover en garneer met de verse koriander.

Tips:

  • Voeg eens wat extra garnalen toe.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 2 stemmen. Gemiddeld: 5,00/5)
Laden...


2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.