Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarm magnetron broodje van lupinemeel
Con
Goed nieuws als je gluten- of lactose intolerant bent, of een notenallergie hebt. Dit koolhydraatarme magnetron broodje is niet alleen glutenvrij is, maar ook zuivelvrij en notenvrij. En supersnel klaar ook nog!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
5
minuten
min
Gang
Lunch, Ontbijt
Keuken
Algemeen
Porties
1
broodje
Koolhydraten
4 kh
Dit heb je nodig
10
gr
lupinemeel
5
gr
psylliumvezels
1
tl
wijnsteenbakpoeder
snufje
zout
15
gr
kokosolie
gesmolten
2
tl
ongezoete plantaardige melk
1
ei
Zo maak je het
Kluts het ei los met de kokosolie en de melk.
Meng in een andere kommetje lupinemeel, psyllium, bakpoeder en een snuf zout, en meng dit door het eimengsel.
Doe het deeg in een ingevette magnetron-/ ovenbestendige kop of kom (of muffinvorm).
Bak het broodje 1,5 minuut op vol vermogen in de magnetron. Bak niet te lang, anders wordt het broodje te droog.
Neem het broodje uit de vorm en snijd het doormidden of in 3 plakken. Beleg naar wens en geniet!
Tips
Gebruik je liever de oven? Bak dit broodje dan 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.