Vandaag maak ik een heerlijke koolhydraatbewuste rode kool soep met appel en gember, én met een speciaal ingrediënt. Nou ja, als je bent zoals ik, dan heb je het vast gewoon in huis.
Maak de gember schoon en rasp ze fijn. Maak de appel schoon, snijd één helft in stukjes en de andere helft in schijfjes (voor de garnering).
Doe de rode kool met de appelstukjes, gember en de bouillon in een pan, en kook ze in 25-30 minuten tot de kool zacht is. Meng dan 200 ml kokosroom, kaneel, allspice en chilipoeder (als je dat gebruikt) en de chocolade erdoor. Verwarm de soep zachtjes tot de chocolade gesmolten is.
Pureer de rode kool soep (ik doe dat met een staafmixer).
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de appelschijfjes een paar minuten tot ze lekker bruin zijn.
Verdeel de rode kool soep over soepkommen en garneer met de appelschijfjes, wat gehakte walnoten en de rest van de kokosroom. Bestrooi met wat peterselie.