Appeltaart, wie lust het niet? Diit paleo appeltaartje is weliswaar wat hoger in koolhydraten, maar is wel vegan en glutenvrij. Je haalt vier stukjes uit dit taartje. Lekker met een dot slagroom.
Meng voor het deeg de droge ingrediënten in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alles goed door elkaar (ik doe dat gewoon met een vork). Voeg dan het water toe en meng nogmaals goed. Zet koel weg voor minimaal 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de verse cranberry’s en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de cranberry’s 10-15 minuten in de oven, schep af en toe om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Maak de taartbodem
Houd ongeveer eenderde van het deeg apart. Druk (gewoon met je vingers) de rest uit in een goed ingevette kleine bakvorm (mijn meet ongeveer 13×10 cm). Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Maak de appelvulling
Maak de appel schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit een beetje kokosolie in een pannetje, en roerbak de stukjes appel een paar minuten. Voeg dan de geroosterde cranberries, kaneel, yaconsiroop en pijlwortelmeel toe en meng het geheel goed.
Laat de appelvulling iets afkoelen, schep ze dan op de taartbodem.
Druk het achtergehouden deeg met je vingers plat (of gebruik een deegroller), en snijd er stroken van. Verdeel die kruislings over het taartje. Bestrijk ze met een beetje plantaardige melk, en strooi de geschaafde amandelen erover.
Bak het appeltaartje
Bak het paleo appeltaartje in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Laat volledig afkoelen (het allerbest een nachtje in de koelkast), voordat je het taartje aansnijdt.
Tips
Tip: maak dit appeltaartje een dag van tevoren! Daar wordt ie echt veel lekkerder van.