Een licht voorgerecht voor een kerstmaaltijd, of gewoon een lekkere soep voor de lunch. Deze prei-mosterdsoep met gebakken tomaatjes en amandelen heeft het beide in zich.
Maak de koolrabi schoon en snijd in blokjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Halveer de kerstomaatjes.
Houd een beetje van de prei achter voor de garnering later.
Doe de koolrabi met de prei, bouillon en kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten op middelhoog vuur koken. Pureer met een staafmixer, roer de mosterd erdoor, en breng de preisoep op smaak met versgemalen zout en peper.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpannetje roerbak de achtergehouden preiringen een paar minuten. Neem uit de pan, doe de tomaatjes met de snijkant naar onder in de pan en laat ze op laag vuur 10-15 minuten heel zachtjes bakken.
Doe de prei terug in de pan bij de tomaatjes en voeg nu ook de gehakte amandelen en het kerriepoeder toe. Laat nog even kort bakken.
Verdeel de soep over twee of vier mooie kommen of borden, en garneer met de tomaatjes.
Strooi tot slot nog wat gehakte bieslook en extra peper over de prei-mosterdsoep.
Tips
Als voorgerecht is deze soep voor 4 personen bedoeld, en bedraagt het aantal koolhydraten per persoon 7. Als lunch voor twee verdubbelen het aantal koolhydraten zich.