Ken je de feestelijke Zweedse saffraanbroodjes al, die in december in Zweden volop gegeten worden? Met dit eenvoudige recept kun je die nu ook glutenvrij en keto / koolhydraatarm maken.
Verwarm in een klein pannetje de slagroom met de boter tot de boter gesmolten is. Doe de saffraandraadjes erbij (of, als je dat niet hebt de kurkuma), roer door, en laat het geheel afkoelen tot lauw.
Meng de droge ingrediënten (het kokosmeel, psyllium, bakpoeder, kardemom en een snuf zout) in een kom goed door elkaar.
Kluts twee van de eieren los in een beslagkom. Voeg het slagroom-botermengsel toe en roer door. Voeg de reeds gemengde droge ingrediënten toe en roer goed door. Laat het deeg zo’n 10 minuten staan.
Vorm een lange rol van het deeg, en verdeel het in zes stukken. Vorm deze tot een spiegelbeeld-S-vorm, en leg twee amandelen in de holtes (zie foto). Klop het overgebleven ei los en bestrijk de lussekatter broodjes met het ei.
Bak de lussekatter broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20-25 minuten bruin en gaar.
Let op: de volgende dag smaken de lussekatter het allerlekkerst!