Wat leuk: een recept van een Con-serveert volger! Irene stuurde me een super makkelijk en lekker recept voor kastanje brownies. Dat moest ik proberen! Ik maakte ze met pecannoten.
Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in een kom en mix tot een glad deeg.
Meng de helft van de gehakte pecannoten door het deeg.
Bekleed een kleine rechthoekige bakvorm (mijne meet zo’n 14×12 cm) met bakpapier en schep het deeg erin, strijd een beetje glad. Bestrooi met de overgebleven pecannoten.
Bak de kastanje brownies 20 minuten in de oven. Check tegen het eind van de oventijd, elke oven is anders!
Laat de brownies volledig afkoelen, haal uit de vorm, en snijd in vier stukken.
Serveer indien gewenst met een klodder kokosyoghurt of ongezoete room.
Tips
Zelf tamme kastanjes poffen? Haal de kastanje uit de bolster en kerf met een scherp mes een kruisje aan de bovenkant. Bak ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Ze zijn klaar als ze openspringen. Pel de kastanjes, en gebruik het het kastanje-vruchtvlees voor dit recept.
Je kunt ook reeds gegaarde kastanjes gebruiken, of een blik (ongezoete) kastanjepuree.