Deze rode kool schotel is niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook rijk van smaak. Het is een gezond koolhydraatbeperkt gerecht dat een kleurrijk geheel vormt, en een ware smaakexplosie belooft.
Snijd de rode kool in dunne repen. Snijd de rode ui in ringen. Snijd het bietje in halve plakjes. Spoel de linzen goed af in een vergiet.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Roerbak de ui met de rode kool 8-10 minuten op halfhoog vuur.
Voeg een glas water toe, doe het deksel op de pan, en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de feta in blokjes, en optioneel de dadel in kleine stukjes. Maak de peterselie schoon en hak ze grof. Klop een dressing van de olijfolie, limoensap, peper en zout.
Roer de linzen en het bietje samen met de dadel door de rode kool, en warm het geheel goed door.
Verdeel de rode kool over twee borden, bestrooi met feta, peterselie en granaatappelpitjes, en schenk de dressing erover. Strooi er tot slot nog wat sesamzaad erover.
Tips
In plaats van sesamzaad is een handje gehakte hazelnoten ook erg lekker in deze rode kool schotel.