Havermoutpap? Sorry, ik vind het niks. En dus heb ik mijn zak glutenvrije havermout gebruikt om heerlijke amandel havermoutkoekjes te bakken. Kun jij het bij eentje houden?
Meng havermout, amandelmeel, erythrit, bakpoeder en eventueel kaneel met een snuf zout door elkaar.
Doe de pindakaas met de kokosolie in een klein pannetje of kommetje, en smelt op een heel laag vuur (of in de magnetron) het geheel tot het goed te mengen is.
Kluts het ei los. Meng het pindakaas mengsel erdoor, meng vervolgens het havermout mengsel met een lepel goed erdoorheen.
Roer nu de gehakte chocolade erdoor.
Vorm met natte handen acht koekjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze eventueel nog iets plat. Bak de amandel havermoutkoekjes 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
Tips
Je maakt deze havermoutkoekjes vegan door het ei in het recept te vervangen door 1 el gebroken lijnzaad die je mengt met 3 el water en vijf minuten laat staan voordat je ze verwerkt.