Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Komkommer mango salade met pecannoten
Con
Voor deze komkommer mango salade heb ik diepvries mango gebruikt. Diepvriesfruit heeft namelijk vaak een stuk minder koolhydraten dan vers fruit, en is niet minder lekker.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Algemeen
Porties
2
personen
Koolhydraten
9 kh
Dit heb je nodig
1
kleine komkommer
80
gr
mango
(ik nam diepvries want minder koolhydraten, maar vers kan natuurlijk ook)
2
el
walnotenolie
1
tl
witte wijnazijn
versgemalen zout en peper
chilipeper draadjes
of een snuf chilipoeder
40
gr
pecannoten
1
takje
verse basilicum
Zo maak je het
Haal je diepvriesmango op tijd uit de vriezer en laat ze ontdooien.
Hak de pecannoten grof. Verhit een droge koekenpan en rooster de noten licht tot ze gaan geuren.
Maak je vinaigrette door de notenolie in een klein kommetje te mengen met de azijn en zout en peper (en als je dat gebruikt, de chilipoeder).
Schil als je dat wilt de komkommer, en snijd ze in blokjes. Meng goed met de mango en de pecannoten.
Snijd of knip de basilicumblaadjes in reepjes.
Schenk de vinaigrette over de komkommer mango salade en bestrooi met basilicum en de chilipeper draadjes.
Tips
Kon je geen chilipeper draadjes krijgen? Gebruik dan een snuf chilipoeder en meng deze door de vinaigrette.