Deze Cajun pecan pralines verdienen misschien geen schoonheidsprijs, maar zijn wel super lekker! En met de koolhydraten zit het wel goed: door het gebruik van erythritol zijn ze zelfs keto.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan een paar minuten, totdat ze beginnen te geuren.
Maak de caramel: smelt de boter in een klein pannetje, roer de natron en ery bronze erdoor en laat op een laag vuur al roerende 3 minuten de ery oplossen. Voeg dan kokosroom, vanille en een snuf zout toe en laat dit mengsel 5 minuten wederom goed roerend zachtjes pruttelen.
Meng de geroosterde pecannoten door de caramel.
Schep 6 bergjes van het pecanmengsel op een met bakpapier beklede plank, of gebruik (heel handig) muffinvormpjes waarvan je alleen een bodempje vult.
Laat de pecan pralines minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Tips
Deze pralines kun je natuurlijk ook met walnoten maken. Of macadamianoten. Of …