Asperges zijn au naturel al super lekker, maar een sausje erbij maakt ze natuurlijk nog lekkerder. Deze spinaziesaus is koolhydraatarm en lactosevrij, en kan ook prima als pastasaus fungeren.
Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
Doe ondertussen spinazie, basilicum, gehakte sjalot, gistvlokken en kokosmelk in je blender, en pureer tot een gladde saus.
Doe de spinaziesaus over in een pannetje en breng aan de kook. Maak het pijlwortelmeel met een eetlepel water aan en roer het door de spinaziesaus. Zet onmiddelijk het vuur laag en laat al roerende de spinaziesaus indikken. Dit duurt een paar minuten.
Breng de spinaziesaus op smaak met versgemalen zout en peper, en een snuf nootmuskaat.
Verdeel de gekookte asperges over twee borden, en schenk de spinaziesaus erover. Garneer met de pijnboompitjes.
Tips
Deze spinaziesaus kan ook prima als saus voor de (koolhydraatarme) pasta fungeren.