Wist je dat je courgetti ook als salade kunt eten? Ik maakte een Thaise courgetti salade met een eenvoudige pinda dressing. Heerlijk als lunch op een mooie zonnige lentedag.
Gebruik je courgetti snijder om courgetti van je courgettes te maken. Kook of roerbak ze eventueel vooraf, en laat ze goed afkoelen.
Kook indien nodig de edamame bonen volgens verpakking, giet af en laat afkoelen.
Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar in een kommetje. Als je pindakaas te dik is, warm ze dan heel kort door, dan wordt ze iets meer vloeibaar en makkelijker te mengen. Wil je een dunnere sladressing, voeg dan wat meer kokosroom toe.
Verdeel de courgetti salade over twee borden of kommen. Versier met de toppings: edamame bonen, paprika, bosui.
Druppel voor het serveren de dressing over de Thaise salade, of serveer deze er apart bij. Besprenkel de salade met sesamzaadjes en eventueel nog wat pinda’s.
Tips
Voeg nog een paar hardgekookte eieren toe aan je Thaise courgetti salade voor extra eiwitten.