Geef je asperges een Arabisch tintje met een eenvoudige tahinsaus. Die saus is natuurlijk koolhydraatarm en vegan, en wordt extra lekker als je je asperges rijkelijk met za'atar bestrooit
Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
Pers ondertussen het teentje knoflook uit, en pers de limoen uit.
Meng voor de tahinsaus olijfolie, knoflook, limoensap, tahin, chilipoeder en een snuf zout goed door elkaar. Is de tahinsaus te dik, leng ‘m dan aan met een beetje water tot de gewenste consistentie.
Verdeel de asperges over twee borden, en schenk de tahinsaus erover. Strooi de pijnboompitjes erover, en knip de basilicumblaadjes in reepjes voordat je die er ook over verdeelt. Bestrooi de asperges met tahinsaus tenslotte met de za’atar.
Tips
Ook heel lekker met verse munt in plaats van basilicum.