Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zeytoon parvardeh, Perzische olijven salade
Con
Ken jij het, zeytoon parvardeh? Dat is een heerlijke Perzische olijven salade, die het prima doet als borrelhapje (zogenaamde mezze) of als bijgerecht. En het is snel gemaakt.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
rusttijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Hartige snack
Keuken
Midden-Oosten
Porties
2
personen
Koolhydraten
6 kh
Dit heb je nodig
40
gr
groene en zwarte olijven
(kies goede kwaliteit)
40
gr
granaatappelpitjes
20
gr
walnoten
2
el
goede olijfolie
2
tl
granaatappel melasse
1
takje
verse munt
versgemalen zout en peper
Zo maak je het
Ontpit en halveer de olijven. Hak de walnoten grof. Hak de verse muntblaadjes fijn.
Meng olijven, walnoten en granaatappelpitjes door elkaar.
Meng olijfolie met granaatappel melasse en versgemalen zout en peper. Schenk het over het olijvenmengsel en roer goed door.
Laat de zeitoun parvardeh minstens 2 uur in de koelkast rusten, zo trekken de smaken goed in.
Serveer de zeytoon parvardeh als bijgerecht of als borrelhapje.
Tips
Het oorspronkelijke recept gebruikt alleen groene olijven. Als je ervan houdt, kun je ook nog wat verse koriander toevoegen.