Een recept zonder amandelmeel: koolhydraatarm Noors platbrood. Lekker veelzijdig en makkelijk te maken. Daarnaast kun je in deze blog informatie vinden over het vervangen van amandelmeel.
Roer de psylliumvezels door 80 ml van het water en laat 15 minuten staan (er vormt zich een soort gel, die gaat brokkelen van het platbrood tegen).
Meng lijnzaad, havermeel, rijstmeel, tapiocameel en bakpoeder met een snuf zout goed door elkaar. Roer de zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten erdoor. Voeg dan de olijfolie, psyllium-gel en de rest van het water toe en meng het geheel tot een deeg (ik doe dat gewoon met een vork).
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er nog een stuk bakpapier op, en rol met een deegroller tot een plak deeg uit van ongeveer een halve centimeter dik.
Snijd het platbrood voor het bakken in stukken (of sla deze stap over en breek het platbrood na het bakken in stukken).
Bak het Noorse platbrood in ongeveer 25-30 minuten gaar. Zet na de baktijd de oven op een kier, en laat het platbrood nog minstens 10 minuten in de oven liggen.