Deze keto wentelteefjes maak je helemaal zelf, ook het "brood" dat je ervoor gebruikt. Lekker met een flinke klont boter en wat erythritol erover gestrooid. Net zo lekker als oma ze vroeger maakte!
topping naar wensik nam een klont boter, en een paar blauwe bessen en frambozen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie.
Meng amandelmeel, psylliumvezels, bakpoeder en een snuf zout in een kommetje door elkaar. Klop in een andere kom 1 ei los. Voeg de gesmolten kokosolie en het meelmengsel toe, en roer tot een deeg (ik doe dat gewoon met een vork).
Schep het deeg in je met bakpapier beklede bakvorm (mijne meet ongeveer 24×16 cm) en strijk het met een natte spatel uit tot brood-formaat. Bak het “brood” in 25 minuten in de oven gaar. Laat afkoelen, en snijd in twee stukken. Dit zijn je sneetjes brood.
Kluts het andere ei met een scheutje kokosmelk, vanille, kaneel en nootmuskaat los in een diep bord. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Haal de plakken brood door het mengsel, en bak de wentelteefjes aan beide zijden ongeveer een minuut op middelhoog vuur.
Doe de keto wentelteefjes op een bord en bestrooi met wat erythritol, en eventueel andere topping naar wens.
Tips
De topping die ik heb gebruikt is niet meegeteld in het totaal aantal koolhydraten.