Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bananentaart met chocolade
Con
Bananentaart of bananencake? Hoe je het ook noemt, deze bananentaart is wederom een bewijs dat bakken met banaan ook koolhydraatarm kan!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Zoete snack
Keuken
Amerikaans
Porties
8
punten
Koolhydraten
7 kh
Dit heb je nodig
2
overrijpe bananen
40
gr
kokosolie
gesmolten
2
grote eieren
2
el
erythritol
1/2
tl
gemalen vanille
130
gr
amandelmeel
1
tl
wijnsteenbakpoeder
snufje
zout
1
handje
koolhydraatarme chocolade chips
2
el
gehakte amandelen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pel de bananen en mix het vruchtvlees in een kom samen met de gesmolten kokosolie met een handmixer fijn.
Voeg eieren, erytrhitol, vanille, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout toe en mix het geheel goed.
Roer nu de chocoladechips erdoor. Bestrooi de bananentaart met nog wat chocochips en de gehakte amandelen.
Bak de bananentaart in de oven in zo’n 25-30 minuten gaar.
Tips
Dit recept is bedoeld voor een lage ronde vorm met een doorsnede van 24 centimeter.
Lekker met een klodder ongezoete slagroom.