Deze glutenvrije en lactosevrije appelbeignets maak je zonder frituurpan. Ze krijg een Midden-Oosters tintje door het gebruik van kruiden en rozenwater. Lekker en nèt even anders!
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze elk in 4 plakken. Bestrooi de plakken aan beide zijden met kardemom.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom kikkererwtenmeel, havermeel, bakpoeder, en een snuf zout. Kluts in een andere kom het ei los en voeg de melk en als je dat gebruikt het rozenwater toe. Roer goed door.
Roer nu het meelmengsel door het ei-melk mengsel tot een glad beslag. Roer de sesamzaadjes erdoor.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Haal de plakken appel door het beslag en leg ze in de koekenpan. Bak de appelbeignets aan beide zijden goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant). Leg ze vervolgens op de bakplaat.
Bak de appelbeignets nog 10 minuten in de oven (keren hoeft niet).
Serveer de appelbeignets het liefst warm, bestrooi ze indien gewenst met poeder-erytrhitol en nog wat sesamzaadjes en, als je dat hebt wat gedroogde bloemetjes.
Tips
Voor klassieke appelbeignets vervang je kardemom door kaneel, en laat je het rozenwater achterwege.