Een eenvoudig maar kleurrijk voorgerechtje voor de feestelijke tafel maak je snel met deze burrata met mango en komkommerdressing. Bijna te mooi om op te eten!
Maak de mango schoon en snijd er een paar mooi plakken vanaf (mag ook stukken, of stukjes, wat jij wilt maar in totaal ongeveer 100 gram vruchtvlees).
Schil het stukje komkommer, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in piepkleine stukjes.
Verdeel de mango op twee kleine bordjes of schotels. Haal de burrata’s uit de verpakking, dep voorzichtig droog en zet die op of tussen de mango. Leg de rucola blaadjes er omheen.
Meng olijfolie met citroensap en wat zout en peper en roer de komkommer erdoor. Verdeel dit over de twee burrata’s. Verdeel dan de granaatappelpitjes, en maal er nog flink wat peper over.
Bestrooi het geheel indien gewenst met wat kleurrijke eetbare bloemetjes.
Tips
Rooster eventueel nog wat pijnboompitjes in een droge koekenpan en strooi die over de burrata’s.