Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gouden gierst porridge
Con
Wat is gierst, en hoe zit het met resistent zetmeel? Vandaag kun je hier meer over lezen, en meteen deze gouden gierst porridge maken. Een heerlijk warm ontbijt voor een druilerige herfst- of winterdag.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Ontbijt
Keuken
Algemeen
Porties
2
personen
Koolhydraten
15 kh
Dit heb je nodig
100
gr
gierst
200
ml
ongezoete plantaardige melk
1
el
amandelpasta
1
tl
kurkuma
snufje
peper
1
tl
speculaaskruiden
1
el
kokosolie
topping naar wens
Zo maak je het
Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing in de plantaardige melk gaar.
Roer de amandelpasta en de kokosolie erdoor, en laat smelten.
Voeg de kurkuma, peper en speculaaskruiden toe en meng goed.
Serveer de gouden gierst porridge met topping naar wens. Ik nam gevriesdroogde frambozen, pecannoten en cacao nibs.
Tips
Als je meer koolhydraten mag / kunt / wilt eten, dan is een drupje ahornsiroop over de gierst porridge erg lekker.
In plaats van speculaaskruiden kun je ook gewoon kaneel nemen.