Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Duitse appelkoeken (Apfeltaler)
Con
Con-serveert bestaat in 2021 alweer 7 jaar, en dat vier ik met appelkoeken bij de koffie. Ze worden lekker stout gezoet met ... appelmoes! De Duitse Apfeltaler heeft model gestaan.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Zoete snack
Keuken
Duits
Porties
9
koeken
Koolhydraten
10 kh
Dit heb je nodig
1
kleine appel
250
gr
Griekse yoghurt
10% vet
50
gr
kokosolie
gesmolten
100
gr
appelmoes
zonder toegevoegde suikers, of maak ‘m zelf
100
gr
amandelmeel
130
gr
teffmeel
10
gr
eiwitpoeder
naturel, optioneel
2
el
psylliumvezels
1
zakje bakpoeder
16 gram
1
tl
kaneel
1/2
tl
kardemom
gemalen
snufje
zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de appel, haal het klokhuis eruit en snijd ze in stukjes.
Meng in een beslagkom de yoghurt met de appelmoes en de gesmolten kokosolie.
Meng in een andere kom het amandelmeel, teffmeel, eiwitpoeder (als je dat gebruikt), psyllium, bakpoeder, kruiden en een snuf zout.
Roer het meelmengsel door het yoghurtmengsel (ik doe dat gewoon met een vork), meng alles goed door. Roer dan de appelstukjes erdoor.
Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat van het deeg negen platte ronde koeken. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat de appelkoeken helemaal afkoelen voor je ze eet, en bewaar ze in de koelkast.
Tips
Ik heb eiwitpoeder toegevoegd om, inderdaad, extra eiwitten aan deze appelkoeken toe te voegen. Maar je kunt ze ook zonder maken.