Voor deze koolhydraatarme salade à la Niçoise heeft het originele Occitaanse recept model gestaan. Toch heb ik deze wereldberoemde salade nèt even anders klaargemaakt.
Maak indien nodig de sla schoon en verdeel ze over twee borden.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Giet de tonijn en ansjovis af. Halveer de kerstomaatjes en snijd de artisjokken in kwarten. Ontpit indien nodig de zwarte olijven en halveer ze.
Meng de zure room met de mayonnaise en de tonijn. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Verdeel het tonijnmengsel over de twee borden met sla. Versier met de toppings: eieren, ansjovis, artisjokharten en tomaatjes. Strooi de peperkorrels, parmezaanse kaas, pompoenpitten en zonnebloempitten en een beetje paprikapoeder over de salade.
Druppel voor het serveren nog lekker wat olijfolie over de salade Nicoise.
Tips
LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dangeenroze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.