Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mascarpone ijsbonbons
Con
Een verfrissende snack maak je makkelijk en snel met deze keto mascarpone ijsbonbons. Lekker op warme dagen tussendoor, of als mini-toetje na de maaltijd.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
wachttijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Nagerecht, Zoete snack
Keuken
Italiaans
Porties
10
bonbons
Koolhydraten
1 kh
Dit heb je nodig
70
gr
mascarpone
35
gr
kokosolie
gesmolten
35
gr
kokospasta
of santen
1
tl
citroensap
merg van een half vanillestokje
70
gr
bosbessen
of ander rood fruit
Zo maak je het
Maak de kokospasta of santen vloeibaar door ze au bain Marie te verwarmen, roer regelmatig om.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine en pureer het geheel tot een egale massa.
Verdeel dit over je siliconen bonbon vorm (kliederwerkje). Mijn vorm is relatief groot en maakt 8 stuks.
Laat de mascarpone ijsbonbons minimaal 2 uur in de vriezer opstijven.
Eet ze net als ijs uit rechtstreeks uit de vriezer.
Tips
Extra luxe worden de ijsbonbons als je ze na het opstijven in gesmolten pure chocolade doopt …
Ook lekker als mini-toetje.