Salade met geroosterde rabarber, asperges en burrata
Con
Het weer wil niet echt meewerken, maar als er rabarber in de winkel ligt, dan weet je dat het toch lente moet zijn. Snel een salade met rabarber maken dus, samen met nog zo'n lentetopper: asperges.
Maak eerst de rabarber klaar: verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes. Verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrooi de rabarber met de kardemom en kaneel, en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de rabarber in 10 minuten gaar, of tot ze zacht is. Laat afkoelen.
Maak ondertussen de asperges schoon, snijd ze in stukken, en kook ze in 6-8 minuten gaar (afhankelijk van de dikte). Laat afkoelen.
Verdeel de sla over twee borden. Verdeel de rabarber en groene asperges over de salade.
Neem de burrata’s uit de verpakking en snijd of scheur ze in stukjes. Verdeel ze over de salade.
Was de appel, haal het klokhuis eruit en snijd ze in stukjes. Verdeel ze eveneens over de salade.
Hak tot slot de pecannoten grof en strooi ze over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie.
Tips
Kun je geen burrata krijgen? Mozzarella kan ook!
Als rabarber puur je te zuur is, meng de rabarber dan met een eetlepel honing voor je ze in de oven bakt (wel meer koolhydraten).
Witte asperges smaken ook prima in deze salade mer rabarber.